DIEU Erfaruppe

Til startsiden

Billeder fra erfargruppemøde på Sprogø 30-31/10 2007, inkl. rundvisning på højbroen.
 
Stephens billeder:
Stephen efter morgendukkert i Storebælt. Brrrr! Pigehjemmet set fra havnen. Bagved Sprogøs fyrtårn. Fyrtårnet på Sprogø. I forgrunden den restaurerede borgmur fra Valdemar Sejr. Fortsat restaurering af den gamle borgmur mod øst. Restaureret borgmur mod nord. Den ene af murerne som arbejder på restaureringen, fortæller om hvordan man rekonstruerer muren - her mod syd. Udsigt fra fyrtårnet mod vest, hen over pigehjemmets bygninger og lavbroen. En lille detalje: Der er mange frøer på Sprogø. Specielle "frøhegn" som dette forhindrer dem i at hoppe ud på motorvejen. Toppen af ankerblok vest, hvor kablet kommer ind. Læg mærke til de mange tråde. Opslitning af kablet i bundter af tråde, på vej ned mod bunden af ankerblokken. Bunden af ankerblokken, hvår de enkelte trådbundter ender. Bunden af ankerblokken. Læg mærke til dimensionerne. Csrl-Eddy på vej ned af trappen, hvor Knud og Kristian venter. På vej op igen fra bunden af ankerblokken af de mange, mange trin... Bevægelsesmåler på ankerblok vest. Den måler hvor meget broen udvider sig i varmen. Kig ned gennem brofaget, fra ankerblok vest mod øst. Dette er lige under vejbanen. Kæmpe støddæmper inde i højbroen, som skal forhindre broen i at gå i svingninger. Kig ned i det invendige af den sydøstligste pylon fra toppen. Der er dæleme langt ned! Kig ned på kørebanen fra øverste tværbjælke ved de østlige pyloner. Mulige - og umulige - stoppesteder med elevatoren i den nordøstlige pylon. Aase, Carl-Eddy og Knud i den ikke særligt hurtige, men til gengæld ganske larmende, elevator i den nordøstlige pylon.
 
 
Carl-Eddys billeder:
Et af de udmærkede "hotel"værelser på pigehjemmet. Dækket op til middag med pynt fra haven. Der "kloges" i køkkenet mens der laves mad - fra venstre Dennis, Kristian og Stephen (med ryggen til). Aase og Knud i diskussion om vinens fortræffeligheder? Flere kloge kokke - fra venstre dybt koncentreret Stephen, Aase og Knud Whiskysmagning efter middagen. Dennis snakker, og Stephen venter på at det går over... Støtte midt på Sprøgø. Fra venstre Knud, Aase, Dennis og Stephen - gemt bag Stephen kan vi se Kristians arm. Nationalmuseets restaurering af den gamle borgmur. Murstensmuren i forgrunden ar relativt ny, og er i virkeligheden bagmuren til fyrpasserens gamle lokum... Udsigt fra fyret på Sprogø (hen over Nationalmuseets telt) mod højbroen. Læg mærke til at det stadig er klart, i modsætning til da vi kom op i toppen af den fjerneste pylon! Kristian på vej ned i den vestligste ankerblok. Der er mange, mange, mange, mange, mange trin fra bunden af ankerblokken til toppen... Platformen på ankerblok vest. Billede af Dennis, som tager et billede af Carl-Eddy, mens han tager et billede af Dennis med undersiden af højbroen i baggrunden... Toppen af den østligste pylon. Forfra Stephen, Dennis, Knud, Kristian og vores guide (til højre). Billede af Dennis som tager et billede af Stephen på toppen af pylon øst (se nedenfor). Læg mærke til hvordan blæsten spiler Dennis' jakke ud, så han sewr tyk ud (høhø). Carl-Eddy på toppen af verden - eller i hvert fald den østligste pylon. Kote 254, intet mindre... Carl-Eddy "på kanten", dvs hvor blæsten virkelig står op om toppen af pylonen. Billede fra toppen af den østligste pylon, mod vest. Man kan lige se kørebanen ca. 180 meter nede... Billedet som ikke måtte tages: Stephen (nærmest) og guden bag bilen, mens Dennis og Kristian er ved at stige ind.
 
Dennis' billeder:
Sprogøs fyrtårn. Foran ses teltet som dækker Nationalmuseets restaurering den gamle middelalderborgmur. Pigehjemmet set ude fra parkeringspladesn. Samling inde på gårdspladsen. Den ultra-korte vej fra pigehjemmet ned til havnen. Pigehjemmet set fra havnen. Pigehjemmet set fra havnen. Den ultra-korte vej fra pigehjemmet ned til havnen. Porten fra gårdspladsen på pigehjemmet og ud i "friheden". På vej ned til kote 10 (10 meter over havoverfladen) i den vestligste ankerblok. Kablerne som holder hængebroen, på vej ned til forankringen i ankerblokken. På vej ned i bunden af ankerblokken. Der er MANGE trin på den stejle trappe!!! Højbroen på Storebælt set fra neden, nemlig fra platformen på den vestligste ankerblok. Platformen på ankerblokken er ret stor... Et kig op mellem broen og den vestligste ankerblok. Man kan godt blive svimmel... Højbroen fra neden, set fra den vestligste ankerblok mod Sprogø. Så langt ned som man kan komme på den vestligste ankerblok - få meter over havet. Platformen på ankerblokken er ret stor... Nordsiden af den lille ø der er dannet omkring den vestligste ankerblok. Stephen har lige checket at forankringen af kablerne i ankerblokken er OK. Broen står endnu... :-) et kig (beklager det dårlige lys) inden i hængebroen. Skinnen til venstre er til en monorail, som kan tage 2 personer her fra den vestligste ankerblok til den vestligste pylon. Der er endnu en mellem de 2 pyloner, og en mellem den østligste pylon og den østligste ankerblok. Døren fra ankerblok vest ind til selve hængebroens indre. Loddet oppe i toppen af den østligste pylon, så man kan holde øje med at broen ikke hælder. Toppen af den østligste pylon - kote 256 (256 meter over havet). Det højeste punkt i Danmark. Carl-Eddy er på vej på på platformen for at se hvor kablerne passerer. Desværre var topen indhyllet i skyer, så der var ikke meget fornøjelse ved udsigten... :-( Udsigten fra toppen af pylon øst ned mod vejbanen. Ærgerligt at der var så mange skyer!!! Knud, Kristian og vores rundviser diskuterer den manglende udsigt fra pylon øst. Stephen tager et billede helt oppe fra toppen. Læg mærke til hvordan vinden tager fat i hår og tøj. Så snart man kommer ud til kanten blæser det voldsomt, selv om det er helt vindstille inde på midten af toppen af pylonen. Inde i den øverste tværbjælke på pylon øst.